Bouw

BookNook

ooknAfgelopen vakantie ben ik bezig geweest met een booknook.

Waarom een booknook

Een booknook breekt de masa’s boeken in je boekenkast zodat het opeens tussen die boeken er wat anders uit ziet. Je ziet een kleine werd op zich.

Het idee is ontstaan omdat ik eigenlijk geen knutselwerk had wat betreft de treinbaan en ik toch iets wilde knutselen. Ik ben dus aan het zoeken gegaan en kwam op poppenhuizen, kijkkastjes, maar niets wat eigelijk mijn interesse had.

Tot ik ergens kwam op en daar hadden ze een booknook staan……

Uitleg

Een booknook (ook wel shelf-insert genoemd) is eigenlijk een miniatuur wereld van iets wat je maakt en in je boekenkast zet.  Zelf lijkt het wel een beetje op die kijkkastjes die je vroeger op de kleuterschool maakte in een oude schoenendoos. Dit is eigenlijk ook een soort van diorama wat je toen maakte.

 

Mijn booknook

Dit is de tweede booknook die ik maak. De eerste was een straatje in een soort van vestingsstadje zoals zutphen, maar deze was een beetje verouderd en ik wilde wat nieuws.

Ik ben aan het zoeken gegaan en kwam veel ideeën tegen alleen die vond ik zelf niet mooi / praktisch of goed te maken. Dus ik ben zelf maar een beetje bezig gegaan en kwam uit op een soort van middeleeuws straatje. Dit idee heb ik vast gehouden en ben begonnen. Helaas heb ik weinig tot geen foto’s van de bouw, maar wat ik heb zal ik hieronder laten zien.

Gelukkig is hij nog niet af. Ik wil vanaf nu een groot deel van de bouw laten zien zodat jullie ook kunnen meekijken.

diy booknook Medieval street builing
diy booknook Medieval street builing
front mediaval building in street
voorkant van het huisje in een middeleeuws straatje booknook
diy booknook medieval street
eerste huisjes booknook middeleeuws straatje

 

Zoals te zien is, heb ik gebruikt gemaakt van dak shingle. Deze maak ik zelf door een strookje karton te knippen en hier dan aan de onderkant allemaal  hoekjes uit te snijden. Hierdoor ontstaat het shingle patroon.

De straat is gemaakt van grijze klei van de Action. Deze heb ik met een aangeslepen ijslolly stokje ingeprikt en zo de stenen gemaakt.

De vloer is gemaakt van cardboard wat ik vond in een oude verpakking. Ik heb hieronder wat versteviging gelijmt, zodat hij niet krom zou trekken.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Translate »