Even een update

Contents

Een update

Een update van de herberg die ik aan het bouwen ben.

Er is intussen al veel gebeurd, Ik heb de eerste verdieping al in elkaar gezet en ben nu bezig met de dakspanten. De dakspanten is een lastige klus om deze te maken. Er moeten van allerhande balkjes worden gemaakt en aan elkaar worden verlijmt.

De begane grond.

De begane grond is nu redelijk af. Er moeten nog wel wat dingen gebeuren, maar omdat alle verdiepingen boven op elkaar staan, ik bedoel los boven op elkaar, is dat later ook nog wel  mogelijk.

Ik denk bijvoorbeeld aan het maken van ramen en dergelijke.

 

Ik vind het er al goed uit zien. Net wat ik zeg, er moet nog wel wat gebeuren

De eerste verdieping

De eerste verdieping is nu ingedeeld en heeft een vloer en er zitten gaten voor de ramen en deuren in de muren.

Aan de linkerkant zit een soort gat in de verdieping. Deze is voor de trap die aan de buitenkant naar boven gaat. Ik heb hiervoor gekozen, omdat ik anders een trap op de eerste verdieping zou moeten maken waar het al zo vol is.

Ik heb de kamers hier al ingericht en om het cardboard te verbergen heb ik er strookjes wit papier overheen geplakt.

 

De bedden

Als eerste heb ik voor het bed een tekening gemaakt die ik een beetje heb afgekeken van voorbeelden van echte bedden op internet.

Het bed is gemaakt van koperdraad, oud piepschuim en wat toiletpapier.

Ik ga hierover waarschijnlijk nog een build-video maken.

De tweede verdieping

De tweede verdieping is niet een verdieping die zomaar met wat cardboard in elkaar wordt gezet. Deze heeft toch wel wat meer voeten in de aarde.

Dit is namelijk ook het dak. Hierdoor heb ik een hele bouwtekening moeten maken van de dakspanten waarmee het dak bij elkaar wordt gehouden. Aan de hand van de tekening heb ik de dakspanten gemaakt en aan elkaar gemonteerd. Elke ‘balk’ is op maat gesneden en gelijmt (met hotmelt).

Dit is een van de dakspanten

Hierboven zie je de dakspanten aan elkaar gemonteerd tot een deels-gereed dak

De bedoeling is, dat het er zo uit komt te zien vanaf de eerste verdieping. Hier is ook de schoorsteen te zien. Deze staat uit het centrum, maar dat is ontstaan door de verschuiving van de eerste verdieping op de begane grond.

Aanpassingen dak

Doordat er weinig ruimte overbleef voor de kamers en een gang, heb ik besloten om een compleet nieuw dak te gaan maken. Hieronder een video daarover

Overdenkingen

Het begint ondertussen op een soort van poppenhuis te lijken terwijl dat toch niet de insteek is geweest. De insteek is een soort van D&D-type soort huis te maken. Eigenlijk wil ik deze gaan gebruiken voor een RPG-board game. Dat is iets waar ik ook nog mee aan de gang wil.

Misschien dat een van mijn lezers hier een voorzetje voor zou willen maken of zou kunnen omschrijven hoe ik aan zoiets zou moeten beginnen.

Er is wel veel engelse documentatie, maar dat vergt beste wel concentratie, terwijl het bedenken van een verhaallijn dat ook al doet.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Translate »