Het testen van weathering

Nog nooit heb ik eigenlijk weathering toegepast. Dit omdat ik eerst alles via modelspoor deed. Eigenlijk vond ik het jammer om treinen die ik had gekocht aan te passen / te weatheren. Je hebt er namelijk wel voor veel geld staan.

Maar nu zal ik het toch moeten doen, alleen ben ik nog wel voorzichtig hiermee. Ik heb geen idee hoe het gaat. Het lijkt allemaal zo gemakkelijk, maar toch wil ik dit niet direct op het origineel uitproberen.

Om dit te voorkomen heb ik een proefstukje gemaakt, waarop ik het weather-proces ga uitproberen.

Als eerste heb ik een frame gemaakt waar tussen zich ‘muren’ bevinden.

Frame voor testen
Frame voor testen
Klei die gebruikt wordt voor de muur
Klei die gebruikt wordt voor de muur
De klei is uitgerold tot een plat geheel en kan nu op maat worden gemaakt om in het frame te passen
De klei is uitgerold tot een plat geheel en kan nu op maat worden gemaakt om in het frame te passen
Okee, een niet al te duidelijke foto, maar hier is te zien dat de klei in het frame is geplakt
Okee, een niet al te duidelijke foto, maar hier is te zien dat de klei in het frame is geplakt

De klei is in het frame geplakt door gebruik te maken van de Cre-Action lijm TACKY GLUE

Na het inkrassen ziet het er uit zoals hierboven op de foto
Na het inkrassen ziet het er uit zoals hierboven op de foto

Door met een dun potlood zachtjes terwijl de klei nog vochtig is de vorm er in te krassen, is het mogelijk om deze verdiept te laten wegvallen. Dit doe ik om hier later in die krassen verf te laten lopen met een deel verf en veel water. Hierdoor krijg je een waterachtige substantie die makkelijk ergens vanaf loopt en toch sporen achterlaat.

Dit doe ik pas als de klei droog is. Het ligt nu op de kachel te drogen.

===============================================

Een dag later

===============================================

Het is gedroogd en keihard geworden. De klei is dus gereed voor  het schilderen.

Hiervoor heb ik dus zoals hierboven beschreven verf genomen die erg verdunt is. Ik heb twee kleuren genomen. Bruin (burned umber) en zwart. Beide heb ik ze erg verdunt met water en er overheen gestreken.

Hierna ben ik er gelijk met een stukje keukenpapier overheen gaan strijken en ja hoor, de scheuren / voegen zij gevuld en de stenen zijn wat donkerder geworden.

 

De 'geschilderde' muur
De ‘geschilderde’ muur
Print Friendly, PDF & Email

2 gedachten over “Het testen van weathering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Translate »